L'hospitalitat Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Hospitalitat El pelegrinatge Què puc fer? Galeria/premsa Actualitat Contacte Hospitalitat Hospitalitats de la mare de Déu de Lourdes Vic i Solsona Inici Delegació d’Osona i Ripollès tel; 93 886 93 40    Delegació d’Anoia tel; 620 601 950   Delegació del Bages tel; 608 963 584  Hospitalitat de Solsona tel; 678 69 15 39

I des d’aquell dia que a algú, o alguns, se’ls hi va ocórrer dir: “Unes colònies pels malalts!!!”; han passat ja 50 anys, i com va dir un dels capellans que va venir a fer-nos una de les misses: “això és un miracle”. Quanta raó que té


  50 anys plens de convivència, de passar uns dies de vacances al poble d’Alpens, usuaris i voluntaris que dediquen part del seu temps i dels seus dies de vacances, per dedicar-lo als altres.  “Quina feinada que us donem” – deia una persona que venia com a usuària…Ni s’imagina quina alegria i quina felicitat i amor ens donen a tots els voluntaris que anem a aquestes colònies, convivències, estada, o com li vulguem dir. Tots aportem el nostre granet, tots aportem els nostres coneixements; els infermers i infermeres, metges i metgesses els seus coneixements mèdics per solucionar qualsevol situació; l’electricista per muntar els llums que ens il·luminen a la nit; el llauner per què ens puguem rentar i fer una bona dutxa; els cuiners i ajudants de cuina per fer-nos els bons àpats de cada dia; les cuidadores per coordinar i ajudar-nos en el tracte amb les persones que venen; les persones que fan els llits o renten la roba a que tot estigui net; els que paren taula cada dia; les que venen esporàdicament a servir en els àpats, péixer si algú necessita ajuda, o a rentar plats i gots a l’office; les que ens fan una visita i fan acompanyament algún dia; les persones que vetllen a la nit per qualsevol cosa; els que s’encarreguen de les compres; la junta comarcal a preparar tota la logística i coordinació, la secretària a que tot estigui apuntat i clar, els capellans amb la seva paraula i els seus diàlegs;  i els joves, una part vital de tot moviment de voluntariat,  per muntar les diferents activitats de cada dia; i tots, sense buscar ni rebre res a canvi, som voluntaris, només l’escalf i les rialles que ens dediquen les persones que venen com a usuàries, i això no té preu, no es pot posar, és màgic, és un miracle.


  En aquests 50 anys s’han fet moltes activitats, i en aquestes colònies hem recordat vells temps. Les activitats que es van fer venien a ser un resum d’activitats que s’han anat fent al llarg dels anys. D’aquesta manera, vam pintar samarretes; ens van fer una demostració de com es fan els sabons; un voluntari de “Joguines sense fronteres” ens va fer una xerrada sobre l’entitat; vam fer marcs de foto on vam emmarcar la foto oficial de grup; vam fer pots de sal; vam fer jocs tradicionals com les bitlles, pescar, les anelles, jocs de memòria, o una gimcana pel poble. Un dia els nans d’Alpens ens van fer una demostració de balls tradicionals, i ho vam acabar amb un espectacle als casino del poble, amb la participació de tothom i també del Mag Domingo, i un darrer sopar a la fresca.

  El darrer dia, dia del gran dinar de comiat, al matí vam fer uns partits de volleyball. Ningú es va cansar, doncs asseguts a una cadira, es fan uns partits molt divertits i interessants. Seguidament la trobada amb Jesús en la missa, en el pati exterior, en un entorn magnífic, sota l’ombra dels arbres i davant la rèplica de la gruta de Lourdes i la imatge de Maria. Com cada dia al migdia, un mossèn o altre, ens acompanyava. I per acabar, un bon dinar amb una gran paella també al pati.


  I així, sense adonar-nos van passar aquestes colònies, on les anècdotes i el dia a dia, es sumen a les de les 49 anteriors. La valoració és molt bona, i esperem que no siguin les darreres, i que més persones, sobretot joves, s’animin a viure aquesta experiència aportant les seves ganes, il·lusions i coneixements, ja siguin estudiants d’infermeria, terapeutes, monitors i monitores en grups d’esplai, d’hostaleria, d’educació, etc, etc..tots i totes hi poden i esperem que puguin aportar el seu granet de sorra i de voluntariat tant en les futures colònies d’Alpens, com en els propers pelegrinatges.


  Moltes gràcies als que ho heu fet possible, tan aquest any, com els anteriors. Salut i força. Som un equip.


UNES COLÒNIES ESPECIALS ALBUM DE FOTOGRAFIES